Rocketbrain® capsules

Model: 1114
Beschikbaarheid: Op voorraad

Boost je concentratie met Rocketbrain. 

Rocketbrain bestaat uit 100% veilige en natuurlijke stoffen en wordt bereid onder streng farmaceutisch toezicht. Zodoende voldoet Rocketbrain aan de voorwaarden van de European Food Safety Authority (EFSA).

Rocketbrain bestaat uit maar liefst zeven natuurlijke en veilige ingrediënten die samen de hersenen stimuleren om productiever en efficiënter te functioneren.

 Premium cognitive supplement
✓ Bevat 36 capsules
✓ Verbetert concentratie, geheugen, focus en cognitie
✓ 100% natuurlijk en non-GMO
✓ Ontwikkeld door biomedici

 Direct leverbaar
✓ Dezelfde dag verzonden
✓ Past door de brievenbus

€19,90PRODUCT INFORMATIE

DE PERFECTE FORMULE IN EEN CAPSULE

Ons team van biomedici heeft met behulp van wetenschappelijke onderzoeken de meest effectieve ingrediënten geselecteerd om de “focused state of mind” te bereiken. Rocketbrain bestaat verder uitsluitend uit veilige en natuurlijke stoffen en wordt bereid onder streng farmaceutisch toezicht. Zodoende voldoet Rocketbrain aan de voorwaarden van de European Food Safety Authority (EFSA).
 

BACOPA MONNIERI

Gestandaardiseerd op 50% actieve bacosides.

Achtergrondinformatie: Bacopa monnieri (ofwel Brahmi) is een klimkruid dat voornamelijk in Azië voorkomt. Dit kruid wordt al eeuwenlang in traditionele geneeskunde toegepast om verscheidene ziekten en afwijkingen te behandelen, variërend van epilepsie tot maagzweren. Bacopa’s belangrijkste effecten zijn echter het verlengen van de aandachtsspanne en het verbeteren van geheugenvorming. 

Hoe het werkt: Bacopa extract is in staat geheugenvorming te verbeteren door de hoeveelheid acetylcholine, serotonine en GABA op te voeren.[1][2][3] De toegenomen aanwezigheid van deze neurotransmitters stelt de neuronen (i.e. hersencellen) in staat efficiënter te communiceren en dus nieuw verworven informatie gemakkelijker te verwerken. Bacopa monnieri verhoogt daarnaast ook de concentraties van cruciale antioxidanten genaamd Superoxide Dismutases (SODs). Dit helpt om schadelijke Reactive Oxygen Species (ROS) sneller op te ruimen en het intreden van mentale vermoeidheid langer uit te stellen.[4]

PANAX GINSENG

Gestandaardiseerd op 50% actieve ginsenosides.

Achtergrondinformatie: Panax ginseng is een langzaam groeiende plant die uitsluitend in Oost-Azië en bepaalde delen van Noord-Amerika groeit. Het is het best onderzochte lid van de Ginseng-familie en staat bekend om zijn werking op humeur, afweer en bovenal cognitie. 

Hoe het werkt: Onderzoek wijst uit dat de ginsenosides in Panaxwortel extract de reactietijd verlagen, vooral in combinatie met Ginkgo biloba.[5][6] Het is hiernaast bewezen, door middel van een onderzoek onder jongvolwassenen die gecompliceerde aftreksommen in beduidend kortere tijd maakten, dat Panax het cognitief vermogen significant verbetert.[7] Ook verhoogt dit  bijzondere extract de cerebrovasculaire activiteit, wat betekent dat de bloedvoorziening naar de hersenen toeneemt. Dit resulteert in een verhoogde toevoer van zuurstof en essentiële nutriënten, waardoor de hersenen langer op volle toeren kunnen draaien.[8]

RHODIOLA ROSEA

Gestandaardiseerd op 3% actieve rosavines.

Achtergrondinformatie: Rhodiola rosea is een vetplant die alleen op grote hoogte en in koude omstandigheden kan groeien. Dit plantje wordt al duizenden jaren lang in Chinese traditionele geneeskunde gebruikt voor bescherming tegen hoogteziekte en ter stimulatie van het zenuwstelsel. Slechts recentelijk is echter wetenschappelijk aangetoond dat Rhodiola extract ook cognitie en geheugen kan verbeteren. 

Hoe het werkt: De actieve bestanddelen van Rhodiola rosea hetensalidrosiden en rosavinen. Deze stoffen zijn bewezen de concentratie acetylcholine in neuronen significant te verhogen door  enzymen die acetylcholine afbreken juist te remmen.[9][10] Acetylcholine wordt ook wel de ‘geheugen neurotransmitter’ genoemd door zijn betrokkenheid bij de vorming van herinneringen en het leggen van verbanden. Daarnaast wijst onderzoek ook uit dat toediening van Rhodiola roseade hoeveelheid beschikbare serotonine receptoren in neuronen actief verhoogt. Het resultaat hiervan is een ontspannen gevoel en een positieve stemming.[11]

L-THEANINE

Achtergrondinformatie: L-Theanine is een aminozuur dat uitsluitend voorkomt in thee verkregen uit specifieke plantensoorten zoals Camilla sinensis. Dit aminozuur staat bekend om zijn kalmerende en stress verminderende eigenschappen. L-Theanine is namelijk ook de actieve stof in groene thee, dat veelal gedronken wordt om zowel fysiek als mentaal te ontspannen.

Hoe het werkt: Na het passeren van de bloed-hersenbarrière induceert L-Theanine de neuronen om zogeheten α-waves (alpha-golven) te produceren. Deze hersengolven worden geassocieerd met een staat van ontspanning en kalmheid.[12][13][14] Naast deze effecten is een toename in α-waves ook gerelateerd aan zogeheten selectieve aandacht mechanismen die de hersenen helpen om volledig op één specifieke taak te focussen.[15] Verdere effecten zijn opgewektheid en alertheid, zodat het brein langer op hoge capaciteit kan blijven presteren. Een andere belangrijke eigenschap van L-Theanine is de bewezen synergistische samenwerking met cafeïne. Toediening van L-Theanine in combinatie met cafeïne verhoogt cognitie en focus meer dan beide stoffen apart zouden doen. In andere woorden, de twee stoffen versterken elkaars effect.[16][17] Daarnaast neutraliseert L-Theanine de ongewenste bijwerkingen van cafeïne zoals verhoogde bloeddruk en rusteloosheid.[18][19]

CAFEÏNE

Achtergrondinformatie: Cafeïne is de meest bekende natuurlijke stimulant en wordt geëxtraheerd uit koffiebonen. Deze veelgebruikte stof maakt zenuwcellen gevoeliger en voorziet de hersenen van een kickstart om op gang te komen en te focussen. De dosering van cafeïne in een kopje koffie valt rond de 80-120 mg. Regelmatig gebruik van cafeïne kan echter leiden tot de opbouw van een tolerantie. Dit resulteert in een langzaam maar zekere afname in gevoeligheid voor cafeïne, waardoor de gebruiker na verloop van tijd steeds meer cafeïne nodig heeft om het gewenste effect te ervaren. 

Hoe het werkt: Cafeïne bindt aan de zogeheten adrenerge receptoren in neuronen. Hierdoor wordt signalering tussen de neuronen door adenosine geremd en signalering door andere neurotransmitters (e.g.serotonine, acetylcholine en dopamine) gestimuleerd. Adenosine zou zonder remming door cafeïne namelijk deze andere belangrijke neurotransmitters onderdrukken. Uiteindelijk wordt het sympathische zenuwstelsel geactiveerd en dat leidt verhoogde hartslag, alertheid en focus.[20][21][22]

GINKGO BILOBA

50:1 geconcentreerd extract.

Achtergrondinformatie: Ginkgo biloba is één van de oudste nog levende boomsoorten op aarde. Het is daarnaast ‘s werelds meestgebruikte hersenstimulerende extract, waardoor er logischerwijs uitvoerig onderzoek is gedaan naar de exacte werking van Ginkgo extract. 

Hoe het werkt: Ons gestandaardiseerde Ginkgo biloba extract (Egb761) is 50:1 geconcentreerd en bestaat voor ten minste 27% uit zogeheten flavonoïden. Deze stoffen zorgen voor een toename in de vrijlating van dopamine in het genotscentrum (nucleus accumbens) van de hersenen. Dit resulteert in een tevreden en voldaan gevoel ter beloning van de geleverde herseninspanning.[23] Onbewust stimuleert dit de hersenen om deze inspanning of prestatie herhaaldelijk en voor langere perioden te blijven leveren. Het gevolg hiervan is een gevoel van behoefte om de hersenen zo lang mogelijk intensief te blijven gebruiken.[24] De geacyleerde flavonoïde glycosiden uit Ginkgo extract werken ook samen met Rhodiola rosea extract om de afbraak van acetylcholine te remmen.[25] Daarnaast wijst onderzoek ook uit dat Ginkgo biloba essentiële antioxidanten bevat die de hersenen actief beschermen tegen schadelijke afvalstoffen.[26][27] Een andere belangrijk effect van dit extract is het verminderen van stress en onrust.[28][29] Ginkgo bevat namelijk ook stoffen die de concentratie van cortisol (beter bekend als het stresshormoon) in het bloed te verlagen. Dit leidt tot een relaxed gevoel en fysiologische parameters die typerend zijn voor een ontspannen systeem.[30][31]

VITAMINE B6

In de vorm van pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P)
 

GEBRUIKSAANWIJZING

Rocketbrain kan zeker dagelijks gebruikt worden. Wij raden wel aan om geregeld een dagje pauze in te lassen, zodat de gevoeligheid voor cafeïne stabiel blijft en je het maximale uit Rocketbrain kunt halen wanneer je het echt nodig hebt.

 

 

 

 

INGREDIENTENLIJST

Rocketbrain valt onder de categorie voedingssupplementen en is geen medicijn, omdat geen van onze ingrediënten van farmaceutische aard zijn. Een zakje Rocketbrain bevat 36 capsules die zeven unieke natuurlijke ingrediënten bevatten die samen de hersenen stimuleren om productiever te functioneren. Zie de Brain Facts pagina voor uitgebreide informatie over hersenstimulatie en zie de Ingrediëntenpagina voor verdere informatie over de samenstelling van Rocketbrain.

Standaardisatie van ingrediënten betekent dat de exacte concentratie van de actieve bestanddelen door onze leverancier bepaald en gegarandeerd wordt. Rocketbrain maakt uitsluitend gebruikt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit en dat is aan de standaardisatie te zien. Er zijn verscheidene factoren die de functionele potentie van ingrediënten en met name plantenextracten kunnen beïnvloeden. Slechte oogst, duur van de oogsttijd, wijze van extractie en chemische bestrijdingsmiddelen (e.g. insecticiden) zijn hier voorbeelden van. Met behulp van standaardisatie staat de kwaliteit echter vast en kunnen wij een optimaal eindproduct leveren.

Commentaar

Beoordelingen (0)